“Ik heb het zwemmen opnieuw ontdekt”

Vorige week was het weer zover, onze jaarlijkse zwem4daagse. Van tevoren is het dan altijd weer even spannend hoeveel mensen er mee gaan doen. Het weekend ervoor stroomden de aanmeldingen binnen, nadat we op social media extra aandacht aan hadden besteed aan het feit dat je geld uit kon sparen door voor maandag in te schrijven. Dit werkte dus super goed.

Maar liefst 442 deelnemers mochten we vervolgens in die week bij ons begroeten. Van hele gezinnen, vriendengroepen tot aan de wat oudere mensen toe. Zelfs ook nog veel grootouders met kleinkinderen! Hoe speciaal is het als je dit nog samen met elkaar kunt gaan doen. Het is altijd weer een feest om zoveel mensen vrolijk naar binnen te zien lopen en ook weer vrolijk naar buiten. Er is geen wanklank gevallen heel de week.

Ik sta dan ook wel eens aan de badrand om de sfeer te proeven en met wat klanten te praten. Op een gegeven moment stond ik met een bekende bezoeker over de zwem4daagse te praten, toen een andere zich in het gesprek mengde. Ze vond het super leuk dat wij dit organiseerden. Het was leuk om te doen en alles verliep ook allemaal heel soepel. Op zich is dat altijd al fijn om te horen.

In haar enthousiasme over deze week vertelde ze dat ze voor haar vakantie op zoek was gegaan naar meer beweging en dat ze zodoende bij ons zwembad uit was gekomen. Vroeger had ze veel gezwommen, maar nu al een hele tijd niet meer. Ze was 1x komen zwemmen en vond het weer heerlijk om de baantjes te trekken. Ze zag dat we deze week zwem4daagse hadden en om een stok achter de deur te hebben, heeft ze zich gelijk aangemeld.
Ze ziet er nu elke dag weer naar uit om naar het zwembad te gaan. Haar letterlijke woorden: “ik heb het zwemmen opnieuw ontdekt! Wat is het toch fijn om in het water te liggen en mezelf moe te maken. Ik zal het technisch vast niet helemaal juist doen, maar dat maakt me niet, ik heb datgene gevonden waar ik naar op zoek was”. En hup daar zette ze weer af van de kant en zwom ze met een heel aardige borstcrawl weer door naar de overkant.

Ik kan daar zo van genieten als iemand dit in het water in geuren en kleuren staat te vertellen, terwijl ondertussen het enthousiasme er vanaf druipt. Heerlijk!
Het bracht mij ook gelijk op het idee om eens wat vaker mijn columns te besteden aan onze klanten. Waarom zwemmen ze? Waarom zwemmen ze bij ons? Waarom volgen ze de baby/peuter lessen, beweeglessen of het volwassen zwemmen? Enz. Ik denk dat dit wellicht nog hele mooie verhalen op kan leveren. Ik ben dan ook oprecht nieuwsgierig naar deze verhalen, dus ik ga ze regelmatig proberen op te zoeken en te beschrijven.

Yes, we zijn weer aan de gang na de vakantie!