Ontspannen

Hebben jullie ook wel eens van die weken dat je eigenlijk het liefst gillend rond wilt lopen? Nou, ik soms wel hoor. Deze week is er weer zo een, ik zal me even nader verklaren:

Deze week zijn 3 collega’s met vakantie. Dit is uiteraard allemaal al een week of 4 geleden geregeld qua bezetting bij de zwemlessen, toezicht, beweeglessen en schoonmaak. So far so good. Totdat …. er dan ook net in deze week nog 3 andere collega’s uitvallen door wat ongelukjes en ziektes. Tja, ga het dan allemaal nog maar eens oplossen zodat toch alles nog door kan gaan.

Heel het weekend ben ik dan achter mijn computer, op de app, telefoon, maar vooral ook in mijn hoofd bezig geweest met het bekijken van de roosters, collega’s vragen of ze wat langer kunnen blijven, in de avond kunnen werken in plaats van de ochtend, enz. Dan moet vervolgens ook weer die ochtend opgelost worden van degenen die naar de avond verhuizen… volgen jullie het nog? 😅 Maar zondag om 17.00 uur had ik alles weer zo goed mogelijk rond kunnen krijgen, met dank ook aan mijn flexibele collega’s.

Maandag moest ik zelf het een en ander vervangen, dus al vroeg in de ochtend stond ik fanatiek 2 beweeglessen achter elkaar te geven. Ik kan dat niet op halve kracht, dus na ruim een uur kwam ik moe maar voldaan uit het water gehobbeld. Hopla, omkleden en gelijk door naar de machinekamer, want onze technische man was ook nog met vakantie. Filters doorspoelen, vloeistoffen bijvullen, standen opschrijven, waarden van het water meten en vervolgens heel het zwembad rond om alle kranen door te spoelen. Rond 12.00 uur had ik dus nog geen computer aangeraakt en stonden mijn zwemmaatjes al weer voor mijn neus om te gaan zwemmen.

“Pfff”, zei ik, “ik zwem vandaag even rustig aan. Ik moet heel even een beetje tot rust komen.” Even later lag ik in het water en na 50 meter schoolslag (deze slag zwem ik niet graag) heb ik toch maar besloten om gewoon borstcrawl te gaan zwemmen. Wel met een pullbuoy tussen mijn benen, zodat deze konden rusten. Heerlijk ontspannen kwam ik een half uur en 1500 meter (=60 baantjes 😅) later als herboren het water uit. Ik kon de rest van de dag weer aan! Mocht je dus ook van deze weken hebben, kom dan tussendoor lekker zwemmen. Het water maakt je rustig in je hoofd en al je ledematen komen ontspannen weer het water uit. Tot snel dus!