Hiep hiep hoera

Lang zal ze leven, lang zal ze leven! Het is vrijdagochtend en jullie raden het al, een van onze bezoekers (Elly) is jarig en wij staan met 3 man sterk uit volle borst te zingen, tot groot leedvermaak van Elly zelf. We waren een minuut of 5 van tevoren ingelicht door haar vriendin die ook met de beweegles meedoet.

Eenmaal bij het water werden door de instructeur daar een aantal slingers om haar heen gegooid en heel de groep zong uit volle borst mee voor haar verjaardag. (Wij hadden natuurlijk snel iedereen ingelicht). Haar dag kon na deze intermezzo’s natuurlijk niet meer kapot. Een goed moment om na de les even in gesprek te gaan met haar.

We hebben het hier over Elly Meeuwsen, die op deze dag 57 jaar werd. Ze zit bij meerdere beweeglessen, want ze heeft namelijk een beweegpas. Met deze pas kun je heel de week komen bewegen wanneer je maar wilt en mag je ook nog banen zwemmen. Elly gaat 4x per week naar een beweegles, dat is niet niks natuurlijk. Heerlijk fanatiek.
Ze heeft zo’n 8 jaar geleden hier bewust voor gekozen. Ze is verhuisd van Bladel naar Veldhoven en was op zoek naar iets waarbij ze haar conditie op peil kon houden. Ze heeft helaas nogal veel last van reuma en artrose, dus niet elke sport is geschikt voor haar. Bij de fitness kan ze bijvoorbeeld de stangen niet vasthouden met haar handen.

Ze kwam compleet vreemd binnen hier bij het zwembad, maar dat mocht de pret niet drukken, want binnen zeer korte tijd had ze bij het zwembad goede vriendinnen gemaakt en die klik met een aantal andere klanten was er gelijk. Buiten het zwemmen om doen zij namelijk met elkaar nog veel meer dingen: shoppen (uiteraard), naar het theater, een dagje weg, naar de film en binnenkort gaan ze met z’n allen naar Inspiration Point. Het zwembad is voor hen echt een ontmoetingsplek geworden en van daaruit wordt alles besproken en georganiseerd onder het genot van een lekker bakje koffie.

Wat maakt het bewegen in het water dan zo leuk was mijn volgende vraag. Ik kreeg een zeer verrassend antwoord: ze heeft een hekel aan water! Dan vooral aan natte haren, dus sinds een tijdje doet ze alles mee met een badmuts op.
Maar alle gekheid op een stokje, het werkt vooral ontspannend voor haar. De lessen zijn zeer afwisselend en leuk. Veel variatie waarbij er ook hard gewerkt moet worden. Ze geeft ook aan dat je dat wel een beetje zelf in de hand hebt. Hoe fanatieker je meedoet, hoe vermoeider je uit het water komt. De groep mensen is leuk, en ook de instructeurs zijn altijd gezellig en behulpzaam. Ze staan voor je klaar en denken ook met je mee. Niet alleen de instructeurs, maar ook de mensen bij de receptie en horeca. Kortom: “ik heb het hier prima naar mijn zin en ben nog lang niet van plan om ermee te stoppen”.